Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Adóelőnyök jövő évtől a bt alapítás esetén
2012.11.2 15:22:25


2012. október elején elfogadta az Országgyűlés a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról sz. 2012. évi CXLVII. törvényt.  Ezen jogszabályon belül szó esik a KATA-ról, azaz a kisadózó vállalkozások tételes adójáról. Ez az adó annyit jelent, hogy a bevezetőben írt társasági adót, személyi jövedelemadót, járulékokat, szociális hozzájárulási adót kiválthatják a vállalkozók egy havonta személyenként fizetendő 50.000 forintos (főállás esetén, egyébként 25.000 forintot) tételes adóval. Természetesen ez az általános forgalmi adóra nem vonatkozik. A tételes adót kft-k nem választhatják, csupán egyéni vállalkozók, egyéni cégek, betéti társaságok, közkereseti társaságok, melyeknek tagjai között csak természetes személyek vannak. Megjegyzem, hogy egyéni vállalkozóknak az SZJA tv. 3. § 17. pontja szerint nem csak a klasszikus egyéni vállalkozók számítanak, hanem a közjegyzők, önálló bírósági végrehajtók, ügyvédek stb. is.

Nem választhatják a tételes adót a vállalkozások az alábbi esetekben:

- ha a választást megelőző két éven belül törölte vagy felfüggesztette az adóhatóság az adószámot

- bizonyos tevékenységi körök esetén, ilyen 1. a biztosítási ügynöki tevékenység, 2. ingatlan-bérbeadás

Ezekhez kapcsolódóan kiemelem, hogy amennyiben a vállalkozás nem főtevékenységként űzi a fenti tevékenységek valamelyikét, hanem  melléktevékenységként akármilyen mértékben, tehát pl. az árbevételből bármilyen módon részesednek a fenti tevékenységi körök, a tételes adó már nem választható.

- ha a társaságban természetes személyen kívül valamilyen  cég szerez részesedést, szerez tagsági viszonyt, is azonnal kikerül a KATA alól.

- valamint ha a naptári negyedév végén 100.000 forintot elérő végrehajtható adótartozása van

Felhívnám a figyelmet arra, hogy évi 6 millió forintot meghaladó bevétel esetén 40%-os különadót kell fizetni!

Törlik a KATA hatálya alól azokat a cégeket, akiket jogerősen elmarasztal a NAV nyugtaadási kötelezettség megsértéséért, feketefoglalkoztatásért, igazolatlan eredetű árú forgalmazásáért.

A KATA-t választó adózó köteles az általa kibocsátott számlákon feltűntetni a "Kisadózó" szöveget, ellenkező esetben mulasztási bírságot szabnak ki vele szemben.

A tételes adót minden tárgyhót követő hó 12. napjáig kell megfizetni. A főadózó kisadózó biztosítottnak minősul 81.300 forint jövedelemalappal számolva. A kisadózó vállalkozás bevételi nyilvántartást köteles vezetni.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése