Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Jó hír a cégalapítás előtt állóknak: felgyorsult cégbejegyzés
2012.10.28 7:17:29


2012. év elején, tavasszal, sokan - akik megszokták az aznapi, vagy másnapra történő cégbejegyzést erősen kritizálták az új rendszert - saját szempontjukból egyébként jogosan. Az adóregisztráció új találmány volt, az intézményi, eljárási háttér teljesen új, mindenféle előzetes tapasztalat nélkül kezdett el dübörögni. Ez mind a cégalapítás utáni bejegyzésre, mind a cégmódosítás (ügyvezetőváltás, tulajdonosváltás) bejegyzésekre rányomta a bélyegét, tekintettel arra, hogy az Adóhatóság köteles volt vizsgálni, mind a cégalapítás résztvevő tulajdonosok, mind pedig az ügyvezetők, cégvezetők belső aódbonitását, azaz, vizsgálniuk kellett, kell azt, hogy nincs-e olyan akadály, amely az adóregisztrációra vonatkozó szabályok szerint kizárja a cégalapítás után az adószám kiadását. Ez cégmódosítás esetében pedig adószámvisszavonást jelenthetett, azaz, ha egy olyan ügyvezető, tag vette volna át a céget, aki az adóhatóság szerint nem megy át az adóbonitáson, akkor az illető cég esetében adószámvisszavonást vont maga után, mely a cég működésének lezárását, halálát jelentette volna.

A cégbejegyzéssel kapcsolatban a jogszabályi környezet, eljárási szabályok ugyan nem változtak, de a bejegyzési határidők mégis rövidültek. Ez annyit jelent, hogy ma Magyarországon egy céget - hacsak nincs a tagokkal, ügyvezetővel valamilyen probléma, beadástól számított 24 órán belül bejegyzik. Ez az esetek nagy hányadában 24 órán belüli bejegyzést jelent. Egy szépséghibája van csak a dolognak: az illetékutalásról igazolást kell beszerezni, ami nagyjából 1-2 nap, szerencsés esetben is legalább egy nap. Így ha ügyes, gyors, azonnal reagál az ellenjegyző ügyvéd minden eseményre, akkor kb. aláírástól, cégalapítástól számított 2 napon belül magas valószínűséggel bejegyezhetik az ügyfél cégét.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyire ismét lecsökkentek a bejegyzési határidők. Véleményem szerint az adóhatóság belső rendszere jobban szervezetté vált, kezdik elérni az optimumot, hatékonyan működik a rendszeren belüli visszacsatolás, belső értékelés.

 

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése