Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás statisztika 2010-2012 – röviden, sarokszámokkal
2012.5.28 13:07:26


A legkevesebb és legtöbb cégalapítást a két éves intervallumban 2012 produkálta. Első hallásra talán furcsa, hogy 2012-es évet mintha lezártnak tekintenénk, de a statisztikai sarokszámokat tekintve – szerintünk – már lezáródott az év – meglepetések nem várhatóak – vizsgálatunk tárgya pedig kifejezetten a meglepetések – cégalapítási sarokszámok világa.

A legkevesebb céget márciust megelőző, február utolsó hetében alapították. 269 céget alapítottak ezen a héten Magyarországon, azaz pontosítsunk: 2012. 13. hetében 269 céget jegyeztek be, a pontosítás oka: a bejegyzések kitolódása a cégalapítási dátumhoz képest. Kicsit lehet torz (minimálisan) a szám– ha a cégalapítás pontos hetére következtetünk -  de a nagyságrend helyes, a trend nyomvonala pedig nyilvánvaló. Hosszú évek óta a legkomolyabb szigorítás következett be, ez mind tisztán jogi, mind közgazdasági értelemben  - utóbbi mögött nem nehéz felfedezni a drasztikus (?) illetékemelkedést.

A legtöbb céget is 2012 hozta, 3299 cégbejegyzés történt 2012. 11. hetében. A második legtöbb cégalapítás, cégbejegyzés is 2012-höz kötődik, január első hetében 2714 új céget jegyeztek be, ezek nagy hányada 2011. december utolsó hetéhez kötődő cégalapításból adódik. A harmadik legtöbb cégbejegyzés is 2012-höz kötődik, január második hete, 2329 céget jegyeztek be 2012. január második hetében. Ezek mind a 2012-es cégjogi változásokhoz kapcsolódnak, a két kiugró szám datációja nem véletlen: január első két hete, és március első hete: két sarokpont: első egzaktul az adóregisztráció bevezetése miatt, (új adóregisztrációhoz kötődő „eltiltási” szabályok, cégbejegyzés 1 óráról történő határidejének, adószám kiadás+1 órára történő változása),  a második pedig a 2011. december 27-én elfogadott, de 2012. március 1-én életbe lépett cégjogi salátatörvény módosítások eredménye, amelynek része az illeték - kft alapítás esetén 15.000 forintról, 35.000 forintra történő emelkedése. Összehasonlításképp, hogy - érezzük a cégalapítás imént említett csúcsszámainak nagyságát: 2010 után – ha nem vesszük az adminisztratív cégjogi változásokból eredő cégalapítás kedvnövekedést, és 3-4 kiugró tételt, a vizsgált 120 tétel egy síkon 800-1050 között mozog. Néhány kiugró tétel, de alapvetően egy síkon mozgó számsor, mintha az alföldre építenének néhány irodaházat Hétről hétre - immáron több éve - elég jól prognosztizálható a cégalapítási kedv. Ez a két sarokszám nem fog változni egyhamar: nem lesz időszak, amikor kevesebb céget alapítsanak, nem lesz ekkora sokk a cégalapítás világában, nagy valószínűség szerint, maximum enyhe korrekciók várhatóak, és ennek enyhe rezdülése is kell legyen a statisztikában.

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése