Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás: Áfa-fizetés módja
2011.6.22 10:27:57


Cégalapítás és közben az áfa fizetés módjaCégalapításkor / cégalapítás előtt el kell döntenie, hogy a cég milyen áfa-fizetési módozatot használ.

 

Ez egy lényeges momentuma a cégalapításnak. Ha rosszul választják ki az adózási módot, annak nagyon komoly adójogi következményei vannak, mely a pénztárcáján fog lecsapódni.

Két adózási mód közül választhat, amikor cégét megalapítja:

1. Alanyi áfa-fizetés

2. Normál áfa fizetés

Az esetek döntő hányadában normál áfa választása az ideális. Érdemes konzutálnia ezért is könyvelővel-adótanácsadóval. Ha szüksége van cégalapítás előtt ilyen konzultációra, nyugodtan hívjon bennünket szakembereinek állnak rendelkezésükre - ingyen.

Alanyi áfa választása esetén az  értékesítéseket nem kell megterhelnie áfával, tehát áfát nem kell felszámolnia, viszont a beszerzések után nem is vonhat le alapvetően áfát, ez alól van kivétel, de ez elenyésző. Előnyösnek tűnhet első hallásra mindenkinek ez a verzió, de lehetnek erős hátrányai is, ami mellett nem lehet elmenni. A szolgáltatási szektorban érdemes alanyi áfát választani, ahol a beszerzésekre jutó áfa kicsi az árbevételhez képest. Nem tévesztendő össze az alanyai áfa és a tárgyi áfamentesség.

Lehetősége van cégalapításkor EU-s adószám igénylésére, ennek külön költsége nincsen. Olyan vállalkozásnak, cégnek érdemes választania ezt az opciót, amely cég külföldön értékesít, külföldi partnernek, esetlegesen a beszerzései egy részét külföldön eszközli. Tudni kell, EU-s adószámmal, az eladó Uniós tagállamban nem kell áfát fizetnie, azt a veő székhelye szerinti országban kell, de ugyanabban az adóbevallásban már levonhatóvá is teheti, tehát nem kell gyakorlatilag kifizetnie, megfinanszíroznia az Uniós országbeli beszerzéseinek áfáját.

A két áfafizetési mód között átjárnia év közben nem lehet, csak egyetlen kivétel van: ha a cég eléri az évi arányos 5 milliós árbevételt, akkor viszont nem önkéntes az áttérés normál áfára, hanem törvény által diktált.

Mindenképp konzultáljon, kérjen információt, tanácsot könyvelőjétől, vagy könyvelőirodánktól!

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 

 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése