Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás : A cégnév
2011.6.21 17:40:17


cégalapításkor a cégnév megválasztásaCégalapításkor a cégnév megválasztása

Cégalapításkor a cégnév választásakor körültekintően kell eljárnia, ugyanis a helytelen cégnév miatt talán a legnagyobb az elutasítások száma. Leggyakrabban a cégalapításkor kiválasztott cégnév nem azért false, hibás, mert már létezett - hisz sok ügyfél már előre ellenőrzi a cégnév létezését a www.e-cegjegyzek.hu weboldalon, hanem mert "hasonlít egy meglévő cégnévnez.

Új cég alapításakor meg kell győződnie az ellenjegyzést végző ügyvédnek arról, hogy a cégnév foglalt-e, illetve, hogy a cégnévhez nincs-e hasonló. Először is fontos momentum: a cégnév alapvető három elemből áll: 1. vezérszó. 2. profil 3. cégforma. A profil megadása Magyarországon már évek óta nem kötelező. Itt sem a profilt, sem a cégformát nem kell figyelni, a vizsgálatnak kizárólag csak a vezérszóra kell fókuszálnia. Egyáltalán mi a vezérszó? Tudományos definíció helyett, egy egyszerű példa: Gross Invest Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. "Gross Invest" - vezérszó. "Szolgáltató" - profil. Korlátolt Felelősségű Társaság: cégforma.

A hasonlóságot nehéz definiálni, a Cégbírósági gyakorlat szerint cégalapítás esetén a vezérszónak legalább 3-4-5 karakterrel el kell térnie egy létező cégnévtől. A létező cégnév kicsi félrevezető lehet, ugyanis itt minden cégjegyzékben szereplő vezérszót figyelembe kell venni, nem lehet eltekinteni a már törölt, illetve a be sem jegyzett cégnevektől sem. Ha már szerepel valamilyen apropóból egy vezérszó, akkor azt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Cégalapításkor egy új cég nevének kiválasztásakor a szám hozzátétele a cégnévhez nem számít eltérésnek, a cégnévben való szerepeltetése egyébként megengedett.

A cégnév választásakor nem kötelező követni a magyar helyesírás szabályait. Szabály még - visszatérve az elegendő eltérés vizsgálatára - , hogy a cégnévben nem jelent eltérést a különböző írásjelek használata, pl. ".", "-" stb.

A cégnév két kötelező eleme: 1. vezérszó 2. cégforma,  a profil opcionális. A rövid cégnév és hosszú cégnév megadása kötelező, a rövid cégnévben szereplő vezérszó meg kell egyezzen a hosszú cégnévben szereplő vezérszóval, tilos a rövidítés. A profilt pl."szolgáltató" le kell hagyni, a cégformát viszont rövidíteni kell, úgymint "Kft", "Zrt", "Bt".

A cégnévben településneveket akkor lehet használni, ha az adott települési képviselőtestülete ehhez hozzájárult. Ehhez pl. Budapesten külön rendeletet alkottak 59/1994. (IX. 14.) Főv. Kgy. rendelet a " Budapest név felvételéről és használatáról".  


Egy iránymutató cégbírósági döntés, mely segít az eligazodásban:  "A megfelelő különbözőséghez általában nem elég a vezérszó szerepét betöltő betűszóhoz fűzött rag, toldalék, 1-2 betű eltérés vagy kiegészítő jellegű szóelem, vagy ha számmal egészül ki (vagy más számmal van ellátva)
(Ctv. 3.§ (4) bek.; Cgf.VII.30.393/2001/2.;Cgf.43.063/2004/2.) ."

További információk a cégnévről: cégalapítás és cégnév

Sikeres cégalapítást, cégnév-agyalást és üzletvitelt kíván:

Gálusz Gábor ügyvezető

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése