Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás 2012 - Mennyi idő alatt jegyzik be a céget ?
2012.1.13 15:35:13


A cégbíróság a bejegyző végzését azután hozhatja meg, miután az Adóhatóság részére megküldte az adott cég adószámát. Korábban ezt egy automata végezte, és mindenki megkapta automatikusan, azonban 2012. január elsejétől, ez nem automatikus, hanem egy vizsgálat eredményeként eldönti az Adóhatóság az adószám sorsát, azaz, hogy kap-e a cég egyáltalán adószámot vagy sem. Korábbi cikkünkben írtunk az adószám kiadásának akadályairól (2012.01.04). A bejegyzés határideje most is jog szerint egy óra, azonban, ez már az adószám cégbírósághoz történő megérkezésétől számít. Az adószámot pedig az adóhatóság egy vagy nyolc nap alatt állapíthatja meg.

A 2012. január 1-tól január 4-ig állt Magyarországon a cégalapítások újévi beadásának bejegyzése, tekintettel arra, hogy az új jogszabályokkal konform formanyomtatványokat tartalmazó programfrissítések nem álltak rendelkezésre. A tapasztalatok tehát január 4-e utániak, így elég szűkösek, és kevés számú mintából származnak.

Az egyszerűsített cégeljárás alapján végzett cégalapítások korábban flottul mentek, gyakorlatilag a cégalapítás után ha be lett adva egy céganyag hétköznap a cégbírósághoz napközben, általában egy óra alatt a céget bejegyezte a cégbíróság.
2012. január 1-től (4-től), ez az adószám kiadásának vizsgálata miatt nagyjából leggyakrabban kettő-három nap alatt történik meg. A cégalapítás illetéke (feltéve, hogy egyszerűsített eljárásban történik) cégformától függetlenül továbbra is 15.000 forint, függetlenül a cégformától egészen március 1-ig, amikoris a Kkt, Bt cégalapítások cejegyzési illetéke 25.000 forintra, a Kft, Zrt cégformák alapítási illetéke pedig 50.000 forintra emelkedik.
 

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése