Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás: cég székhelye
2011.7.24 15:13:51


Cégalapítás, cég székhelye, illetve székhely szolgáltatásMivel kell igazolni, egyáltalán kell-e igazolni a székhelyet cégalapításkor?

Ha a cégalapítási procedúrában személyesen közreműködő valamelyik személyé az ingatlan legalább 51%-a, vagy haszonélvezeti joga, akkor nem kell írásos igazolás, se semmilyen irat. Az alapításkor a tulajdoni lap lekérdezésre kerül, ebből kiderül, ténylegesen az alapítók rendelkeznek-e az ingatlan felett tulajdon, vagy haszonélvezeti joggal. Az ellenjegyző ügyvéd, jogtanácsos az, aki ellenőrzi a jogosultságot.

Ha harmadik személyé, olyan személyé, személyeké az ingatlan tulajdonjoga, haszonélvezeti joga, aki nincs jelen a cég megalapításakor, akkor egy írásbeli hozzájárulást kell hozni arra vonatkozóan, hogy ez a jososultsággal rendelkező személy hozzájárul ahhoz, hogy az alapítók az adott ingatlant, az cégnyivántartásba bejegyeztethessék. Ezt alá kell írnia még két tanúnak is, és a cégalapítás folyamán be kell mutatni. Nem kell bérleti szerződés, a cég létesítő okirat aláírása előtt nem is szerezhet még jogokat, értelemszerűen bérleti jogra vonatkozó kötelemmel sem rendelkezhet.

Egy ingatlanon hány cég székhelye lehet?

Egy ingatlanba akárhány cég bejegyeztethető, vannak országok ahol ez nem így van, Magyarországon akár 10.000 céget is be lehet jegyeztetni egyetlen lakásba, nincs korlát. Fontos,

Cég székhelyének megjelölése - Cégtábla

A cég székhelyére az alapítás után ki kell helyezni egy cégtáblát. Ezt bárki által jól látható helyre kell kitenni, lehetőleg úgy, hogy azt közterületről látni lehessen. Társasház esetén a társasház bejárata mellé érdemes kitenni, megjelölve azt, hogy a cég hányadik emelet, hanyas ajtó alatt található. A cégtábla anyaga majdnem bármi lehet. A BDT2009. 2139. sz. bírósági eseti döntés kimondta, hogy ha a cégtáblát sérülékeny, bárki által könnyen eltávolítható anyagból készítik el, amely egy kerítésre feltűzött egyszerű papírlap, akkor az nem felel meg a jogszabályi követelményeknek. Ez a bírósági eseti döntés kiemeli azt, hogy nem lehet a cégtábla olyan anyagből, amelyet a természeti erőbehatások könnyen károsíthatnak. Ide vonatkozóan fontos még az is,, amit egy másik eseti döntés emel ki, hogy a bejegyzett székhely, csak akkor felel meg a jogi előírásoknak, ha ott a küldött leveleket átveszik.. Enne hiánya, oka lehet egy cégbírósági felügyeleti eljárás megindításának, melynek költségeit az adott cégnek kell viselnie.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése