Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás után az ügyvezető által teljesítendő kötelezettségek, feladatok
2018.8.9 10:42:47


 

A cégalapítás követően az eljáró ügyvezetőnek számos feladata van, melyek nagy részének elmulasztása különböző bírságokat von maga után. Mik ezek a kötelezettségek és feladatok?

1. T1041-es nyomtatvány kitöltése és beküldése lehetőleg a cégalapítás napján.

Legkevesebb az ügyvezető jogviszonya a társasági szerződés/alapító okirat aláírásának napján kezdődik. A szabályok szerint ezt haladéktalanul be kell jelenteni. Mivel elektronikus hozzáféréssel a könyvelő a cég még ezen stádiumában még nem rendelkezik, ezért indokolt postán az előtársasági időszak megjelölésével beküldeni a T1041-es nyomtatványt.

2. Bankszámlanyitás.

Cégbejegyzéstől számított 8 napon belül bankszámlát kell nyitani, és azon elhelyezni a törzstőkét. Ezt akkor is meg kell tenni, ha az ügyvezető cégalapításkor készpénzes nyilatkozatot tett a törzstőke befizetéséről.

3. Adóhatósághoz történő bejelentkezés, meghatalmazások adása.

Az adóhatósághoz 15 napon belül kell bejelentkeznie. Ezzel párhuzamosan a könyvelőnek meghatalmazásokat kell adni (pl. EGYKE - adószám megállapítását követő 8 napon belül), hogy a feladatát később ezen keresztül el tudja látni, többek között, hogy a bejelentéseket meg tudja tenni. Érdemes a cég vezetőjének is a magyarorszag.hu-n keresztül ugyanígy tartania a NAV-al a kapcsolatot, hacsak informálisan is. A legtöbb cégnél a bejelentkezéseket a könyvelő teszi meg a hatóságok felé. Ide tartozó nyomtatvány még: T201T, amelyen a cégbírósági adatszolgáltatáson túl további adatokat kell megadni.

4. KSH-hoz történő bejelentkezés.

15 napon belül kell a 1032 OSAP-számú „Alapinformációk az alakuló gazdasági szervezetekről” c. nyomtatványon keresztül.

5. Helyi önkormányzat helyi adók osztályára történő bejelentkezés helyett, már a NAV közli az adatokat

Az Önkormányzathoz történő bejelentkezés helyett, már a NAV közli közvetlenül az adatokat az önkormányzattal, így nem kell külön bejelentkezni.

6. Kamarához történő bejelentkezés.

A cégbejegyzést követő 5 napon belül gondoskodni kell a kamarai honlapon történő regisztrációról. A fizetendő kamarai hozzájárulás mértéke 5.000 forint.

7. Engedélyek.

A cég tevékenységétől függően különböző hatósági engedélyek megszerzése, bejelentések megtétele. Két féle engedély létezik: egyik az alapítási engedély, enélkül az adott cég adott tevékenységi körrel nem jegyezhető be. A másik a tevékenységi engedély, melynek nem megléte nem feltétele a cégalapításnak és a cégbejegyzésnek. Utóbbit a cég bejegyzése után kell megkérni. Enélkül a cég az engedélyköteles tevékenységi kört ugyan felveheti és a cégjegyzékbe is bejegyzésre kerül, de ilyen tevékenységet űzni, csak engedély birtokában lehet.

8. Számviteli szabályzatok.

A számviteli szabályzatok elkészítésének határideje a cégbejegyzést követő 90 nap.

9. Bélyegző elkészíttetése.

Ugyan jogszabályok nem írják elő a bélyegző használatát, azonban gyakorlati szempontokat mérlegelve mindenképp érdemes legalább egy bélyegzőt készítettni, beszerezni.

10. Számlázó biztosítása.

Számítógépes számlázórendszer és/vagy számlatömb beszerzése és beállítása. Utóbbi is kiemelt fontosságú ugyanis a számlázóprogramot NAV-hoz kell be kell "kötni".

...  iroda, ahol szívesen látjuk... 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I/1

 

 
Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése