Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Mikor kezdheti meg egy új cég a működését?
2018.8.7 13:50:46


Mikortól működhet egy társaság a cégalapítás után?A cég társasági szerződésének / alapító okiratának aláírásának pillanatától előtársaságként működik. Jelenti-e ez azt, hogy a cég az ügyvéd előtti aláírás - azaz a cégalapítás - után közvetlenül már működhet is?

A szabályok szerint a cég az iratok aláírása után előtársaságként már él. Ez azt jelenti, hogy már "működhet" is?

A kérdés megválaszolásához külön kell választani a működésből, azokat a tevékenységeket, amelyek az adóköteles kategóriába esnek, és azokat amelyek nem.

Addig a cég, amíg nem kapott adószámot, tehát adószám hiányában adóköteles tevékenységet nem végezhet. Pl. ugyan vehet ki bérbe ingatlant szerződéssel, de ezen ingatlanban értékesítést már nem végezhet.

Mikor kap a cég adószámot?

Ahhoz, hogy a cég adószámot kapjon be kell adnia a jogi képviselőnek az iratokat a cégbírósághoz. Korábban az adószám kiadása automatikus volt, pillanatok alatt megtörtént, manapság azonban át kell esnie minden cégalapítónak adóregisztrációs eljáráson, melynek során vizsgálják, azt, hogy a cég kaphat-e egyáltalán adószámot vagy sem. Amennyiben igen, azesetben általában gyakorlatilag 8 napon belül megkapja azt, amennyiben nem, az adóhatóság végzésében értesíti a feleket az adószám kiadásának megtagadásáról és annak okáról, mellyel szemben kimentéssel lehet élni.

 

Az iroda, ahol szívesen látjuk Önt: 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I/1.


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése