Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás után a lenyilatkozott összeggel kapcsolatos teendő...
2018.4.6 14:54:07


a cégalapítás során az ügyvéd előtt lenyilatkozott összeget, be kell fizetnie bankszámláraNagyon sok ügyfél, és sok ügyvéd is úgy gondolja, hogy a cégalapítás során ügyvéd előtt nyilatkozott és házipénztárban megjelenő összeggel a cégbejegyzés utána nincs már semmi teendő sem. Ez téves feltevés. Ugyanis a 2006. évi V. törvény 30. §-a (5) bekezdése szerint az összeget el kell helyezni a bejegyzéstől számított 8 napon belül pénzforgalmi számlán. A jogszabály pedig már 2007. szeptember 1. óta hatályos.

A fenti szabállyal kapcsolatban felmerült egy dilemma: mi van akkor, ha a cég a saját pénzét költi - márpedig költi, pl. hisz az ügyvédnek is fizet megbízási díjat -, akkor hogy tudná befizetni a teljes össszeget? (ráadásul ez a kötelezettség a bejegyzéstől számított 8 napig él, ami elég aktív időszaka minden cégnek). 2018. július 1-től hatályos a törvény új (5)-ös bekezdése, mely pontosít, illetve helyére teszi a dolgokat. Eszerint a betéti számla megnyitásáig a cég működése során fel nem használt összeget kell a bankban elhelyeznie. Utána akár aznap, vagy következő nap már felhasználható, magyarul nem kell a számlán parkoltatni.

A központi irodánk, ahol fogadjuk ügyfeleinket: 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I/1.

 


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése