Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás – Vigyázat! Cége könnyedén a kényszertörlés áldozata lehet!
2015.6.17 12:40:31


Nem is gondolnánk, hogy Magyarországon mennyi társaságot iktatnak ki, egy egyszerű kényszertörlés során! Pedig minden évben egyre több cég esik áldozatul.

A 2012 –es év második felétől, folyamatosan szemmel követhetjük, hogy melyek azok a társaságok, amelyeket ezzel a módszerrel töröltek, mivel a cégbíróságok ezeket, egy nyílt adatbázisban kezelik.

A kényszertörléssel törölt cégek száma 2012 –től kezdve, teljesen napjainkig több, mint 55.000 felett van, és a számuk egyre csak nő.

A kényszertörlés, mint jogi intézmény, csak pár éve vált bevett eljárási gyakorlattá, mivel eleinte, a megszüntető eljárás rövidített eljárása volt. Ez vált ki az utóbbi években. Sajnos nagy számban volt arra példa, hogy a cégalapítás során, a társasági szerződésbe bejegyzett székhelyén nem találták a céget. Ekkor jött a megszüntető eljárás, ahol a cégeket egy rövidített módszerrel törölték.

Az eljárást a cégbíróság folytatja le.

Mikor rendeli el a kényszertörlést a bíróság?

1. Ha a jogutód nélküli megszűnés áll fenn, viszont a végelszámolás feltételei nem valósulnak meg.
2. Ha cég végelszámolás alatt van, és azt 3 éven belül nem fejezte be, valamint nem terjesztettek elő törlés iránti kérelmet, 30 napos határidőn belül.
3. Ha a gazdasági társaságot megszűntnek tekintik a törvényességi felügyeleti eljárás keretein belül.
4. Ha a társaság, nem tért át a végelszámolás során előírt általános szabályokra.

Ebben a négy esetben biztosan elrendelésre kerül a bíróság részéről a gazdasági társaság kényszertörlése.

Melyek a leggyakoribb esetek?

Leggyakrabban, a székhely, KOCKERD nem visszaküldése, illetve a mérlegek beszámolóinak le nem adása esetén. Igazából, a cégalapítás során kiválasztott székhely, és a KOCKERD szorosan összekapcsolódik, mert a kérdőív elküldése során is kiderülhet az, hogy a székhely nem felel meg az előírásoknak vagy, hogy ismeretlen a NAV számára a pontos cím. Előszeretettel alkalmazzák ezekben az esetekben a kényszertörlést, amelyek mindegyikénél, a törlést kezdeményező fél a NAV.

Lehet olyan eset is, amiről talán kevesen tudnak, hogy az kezdeményezi ezt az eljárást, aki hitelezett a számunkra.

Akár, a saját üzleti partnerünk által is kezdeményezésre kerülhet az eljárás, hogyha megelégelte azt, hogy túl sok ideje, és túl sokkal tartozunk, amit egyszerűen nem tud behajtani rajtunk. Természetesen a bizonyítás terhe a hitelezőt illeti ebben az esetben.

 

Központi irodánk: 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I./1.
 


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése