Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás – Betéti társaság: adótartozás elévülése
2015.6.11 10:04:37


Nem lett befizetve időben a társaság adója? A céget adótartozás megfizetésére kötelezte az adóhatóság? Kit terhel, és mikor évül el a tartozás?

Előfordul a gazdasági személyeknél, hogy nem kerül egyik - másik adó befizetésre, amit természetesen a NAV –nál észre vesznek, és próbálják behajtani az adózó társaságon.

Fontos tudni, hogy ilyen esetben, a cégalapítás során kinevezett ügyvezető a felelős, és őt fogják kötelezni az adó megfizetésére.

Amikor a hatóság értesít minket arról, hogy tartozásunk van, és be kellene fizetni, akkor az első dolgunk legyen az, hogy megnézzük, hogy van –e az adó megállapításhoz joga. Vagyis meg kell nézni, hogy letelt –e ebben az esetben az elévülési jog vagy sem. Ezt úgy lehet megállapítani, hogy annak az évnek, amikor az adóról bevallást vagy a bejelentést, annak hiányában, a befizetést kellett volna megtenni, vesszük az utolsó naptári napját, akkor onnantól számítva van öt év. Ezt túllépve, a megállapításhoz való jog elévül, már nem lehet gyakorolni.

Ha viszont még időben megállapítják az adót, akkor a következő fog történni.

Első lépésben megvizsgálják a társaság bankszámláját, hogy van –e rajta pénz, amit le tudnak emelni. Ha nincsen, akkor következnek azok a gazdasági társaságok, amelyek tartoznak az adózó betéti társaságnak, és megpróbálják rajtuk behajtani a pénzt. Ha ezzel a módszerrel sem járnak sikerrel, akkor a legvégső eset az, hogy a betéti társaság felszámolás alá kerül.

Ebben az esetben, meg kell vizsgálni, hogy mikor évül el a végrehajtáshoz való jog.

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy amikor a cégalapítás során, a kültagot nevezik ki ügyvezetőnek, az adó megfizetésének a kötelezettje továbbra is a beltag marad, aki teljes vagyonával kötelezettséget vállal.

Az elévülés tehát minden esetben öt év, amit mindig az esedékesség naptári évének utolsó napjától számítunk.

A cégalapítás során, a betéti társaságnál mindenképpen olyan személyt válasszunk bel,- és kültagnak, valamint ügyvezetőnek, aki tudja is vállalni az esetlegesen felmerülő vagyoni kötelezettségeket.

 

Központi irodánk: 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I./1.


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése