Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás – Adóellenőrzés: ki felel a hiányzó iratokért?
2015.6.9 9:54:36


Cégalapítás konzultációkor ezt is kérdezheti...A cégalapítás során nagyon sok mindent meg kell fontolnunk a székhelytől kezdve, a cég nevén keresztül, az ügyvéd és a könyvelő megválasztásáig. Gondolni kell ara is, hogy adóellenőrzés során kinél és hol legyenek tárolva az iratanyagok.

Azért hívjuk fel erre a figyelmet, mert ebből szintén nagyobb probléma adódhat a adózó részéről.

Sokszor előfordul az, hogy az adóhatóság bekér bizonyos iratokat adóellenőrzés céljából, de az adózó nem tudja felmutatni, mert nem nála található meg, hanem a könyvelőnél.

Ezzel csak egyetlen probléma van!

Az adózás rendjéről szóló törvény egyes rendelkezései tisztán és világosan leírják, hogy alapvetően az adózó kötelezettsége megőrizni ezeket a dokumentumokat, és szükség esetén rendelkezésre bocsátani.

Viszont van ez alól egy kivétel.

Eszerint a kivétel szerint, az ügyfélnek, adózónak, kötnie kell egy megállapodást arra nézve, hogy a jövőben az iratokat a könyvelő tartja magánál, ott történik a megőrzés. Kell lennie egy átadás – átvételi jegyzőkönyvnek, amely a megállapodáshoz kapcsolódik.

Érdemes azt a megállapodást már a cégalapítás kezdeténél megbeszélni, tekintettel arra, hogy bármi történik az iratokkal, azokért az ügyfél mindenképpen köteles kötelezettséget vállalni. 

 

Éljen az ingyenes konzultáció lehetőségével!
Központi irodánk címe: 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I. emelet 1. ajtó


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése