Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás – A számviteli törvény módosítása, cégérték
2015.5.29 11:04:40


Cégértéke meghatározása - cégének milyen értéke keletkezik cégalapítás után?A számviteli törvény módisítása a gazdasági társaságokat nagyban érinti. Egyes fogalmak nagy mértékben változtak az eddig megszokottakhoz képest.

Miről is szól ez a változás?

A számviteli törvény módosítását, a 2013/34/EU irányelv átvétele indokolta, amivel így az uniós jog beépült a törvénybe. A számviteli törvény olyanokat szabályoz, mint az osztalékfizetés, a cégérték, a beszámoló formája, az egyszerűsített beszámoló készítésének lehetősége, valamint egyéb fogalmak és kategóriák.

Akik cégalapítás előtt állnak, és akik a cégalapítás egészén túl vannak, azoknak is érdemes jobban szemügyre venni és tanulmányozni, valamint kétség esetén a társaság könyvelőjéhez fordulni segítségért.

A számviteli törvény egyik módosuló fogalma a cégérték, amelynek az elszámolási szabályai is megváltoztak.

Tudjuk, hogy a cégalapítás során van egy cégérték, amely az idő előrehaladtával, már más értéket fog mutatni, amely a kezdetinek lehet a többszöröse, és lehet a hányadosa is. Vagyis lehet több és lehet kevesebb is, az induló értékhez képest.

A cégérték egy nettó érték, amelyet a következőképpen kapok meg: az üzletért, annak telephelyéért, üzlethálózatáért adott ellenérték és az egyes piaci eszközök tételesen állományba vett, az átvállalt kötelezettségek értékével csökkentett értéke, és e kettő közötti különbözet.

Csak a fent említett adatok és számítási módszer alapján számolhatjuk ki innentől a cégünk értékét.

Központi cégalapítás, székhelyszolgáltatás, cégmódosítás irodánk a 1027 Budapest, Bem rakpart 50. sz. alatt

 

 


 

 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése