Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás – Bt alapítás esetén, lehet –e a kültag ügyvezető?
2015.5.20 11:27:36


Cégalapítás pontosabban bt alapítás során kültag lehet-e igazgató?Sok vita folyt annak kapcsán, hogy a cégalapítás során kinevezhetjük –e a kültagot ügyvezetőnek. Szerencsére ennek a vitának a végére, az Igazságügyi Minisztérium álláspontja tett pontot.

A Gazdasági Kodifikációs Főosztály állásfoglalása alapján, igen, kinevezhető a kültag ügyvezetőnek, méghozzá egy igazán egyszerű ok miatt.

A Polgári Törvénykönyv egyes rendelkezése kimondja, hogy a betéti társaság üzleti tevékenységét és az operatív feladatokat a beltag irányítja, így a kültag nem lehet vezető tisztségviselő. Ez egy általános modell, amelyet a Ptk. felállít.

Emiatt a rendelkezés miatt támadt kétség nagyon sok mindenkiben, az ügyvezető választást illetően.

Ami miatt mégis lehetővé válik az, hogy a cégalapítás során a kültagot nevezzük ki ügyvezetőnek és nem a beltagot az az, hogy a Polgári Törvénykönyv tartalmaz egy olyan rendelkezést is, amely kimondja, hogy a társaság tagjai szerződéses szabadsággal rendelkeznek a szervezeti –és működési szabályt illetően.

Innentől kezdve az általános modellt kinyilvánító rendelkezés diszpozitív lesz, tehát el lehet tőle térni.

Viszont van egy roppant fontos dolog, amelyet muszáj észben tartani. A kültag helytállási kötelezettséggel nem tartozik a társaság felé, ezért bármilyen döntést hoz, annak anyagi következményeiért, a beltagnak kell helytállnia teljes vagyonával.

Érdemes mérlegelni, és azt a személyt kinevezni ügyvezetőnek, aki biztos, hogy felelősségteljesen fogja ellátni feladatait.

A 1027 Budapest, Bem rakpart 50. sz. alatti irodánk, ahol nyugodtan faggathat bennünket a következő témakörökben: cégalapítás, cégmódosítás, székhelyszolgáltatás


 

 

 

 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése