Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás: Be kell-e fizetni a bankba a törzstőkét
2011.7.5 20:50:46


Cégalapítás, törzstőke befizetés, cégalapítás szerződésCégalapítás: Be kell-e fizetni a bankba a törzstőkét

 

Az alapító okirat, vagy társasági szerződés ill. a Gt. lehetőséget ad arra, hogy az alapító/alapítók a cég pénzbeli hozzájárulását cégalapításkor a cég házipénztárába fizessék be. Ez meggyorsítja a cégalapítás eljárását. Régen először az ügyvédhez kellett menni, utána bankba egy speciális számlára az un. törzstőke számlára be kellett fizetni a jegyzett tőkét, majd egy igazolással ismét visszafutni az ügyvédhez. Most elég cégalapításkor elég egy nyilatkozatot tenni ügyvéd előtt, azt viszont tudni kell, hogy a megalapított társaság bejegyzésétől számított 8 napo belül a jegyzett tőke alapításkor vállalt összegét el kell helyeni a számlanyitáskor a bankban. Arra nincs szabály, hogy meddig kell azon tartani, csak a befizetést teszi kötelezővé a törvény. Értelemszerűen a cég később a befizetett készpénzzel szabadon gazdálkodik, azt az üzleti tevékenységéhez felhasználhatja - enélkül nem lenne értelme egyáltalán pénzt tenni a cégbe, hisz ennek kell működnie ott, és finanszíroznia a profitszerző tevékenységet.

Egy személyes kft-nél elég alapításkor 100.000 forintot lenyilatkozni, és bejegyzés után befizetni 8 napon belül a bankszámlára, többszemélyes kft esetében pedig a jegyzett tőke felét, azaz legalább 500.000 forintból 250.000 forintot le kell nyilatkozni ügyvéd előtt, majd bejegyzés után 8 napon belül elhelyezni az elszámolási betét számlán, azaz számlanyitáskor be kell fizetni a bankba.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50.sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése