Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás demográfia, statisztika 2013. év
2014.3.9 21:23:42


Cégalapítás demográfia 2013-as teljes évre...2013-ban kb 900-al kevesebb cégalapítás történt Magyarországon, mint 2012-ben. Ez nagyjából 2.6 %-os csökkenésnek felel meg. 2012-ben közel 39%-os volt a csökkenés a cégalapítások számát tekintve, ehhez képest a 2013-as adat szolíd csökkenés, de indokolt és ésszerű. Úgy néz ki 2012-ben elkezdődött a magyar cégvilágban egy konszolidáció2012-ben az illetékemelkedés, azaz a cégalapítás illetékének emelkedés játszotta a fő szerepet a csökkenésben. 2013-ban álláspontunk szerint tisztán a vállalkozásra való hajlandóság visszaesése tükröződik a számokban. A 2013-as számok erősebbek is kicsit, mint az egész évet jellemző trendátlag, kiemelve a trafikokhoz kapcsolódó meglódult cégalapításokat, - bt alapítások számát. Ez 2013. áprilisában, májusában tetőzött, szépen kiolvasható a számokból, a cégnevek, tevékenységi körök, a bt , mint uralkodóbb cégforma is ezt támasztja alá. 3000 fölé csak ebben a két hónapban emelkedett a cégalapítások száma, a bt alapítások is itt tetőzteknem volt lehetséges trafikos koncessziós pályázaton indulni kft cégformával. Áprilisban és májusban, 3179 és 3673 cégalapítás történt, az éves átlag 2788 cégalapítás, ami nyilván tartalmazza ezt a két hónapot is. Júniusban 900-al kevesebb cégalapítás történt, ekkor már lecsengtek a trafikos cégalapítások. Újat hozott a szokásos trendeket tekintve a 2013-as év, hiszen év végén nem lódult meg a cégalapítási kedv, eddig szabályszerű volt az, hogy novemberben-decemberben jóval több céget alapítottak, illetve jegyeztek be, mint a korábbi hónapok átlaga. Ez az év végi adózáshoz kötődő ügyleteknek és/vagy pályázati szempontból még lezárt év miatti cégalapításoknak volt köszönhető. Ez megtört 2013-ban, talán elmúlt. Mondhatjuk, hogy Magyarországon lecsengett a nagy cégalapítási láz, a 2013-as év végig nyugodtan apátiában telt a tavaszi két kiemelt hónapot kivéve. Az alapítók sokkal körültekintőbbek – szerintünk persze még mindig nem eléggé. Az éven belüli szórás is nagyobb megfontoltságot takar, a két hónapot nem beleszámítva a legerősebb és leggyengébb hónap között abszolút különbség 543, ami az éves átlag kb. 20%-a, ami talán soknak tűnhet, de a korábbi éveket nézve nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb számsort takar.

2014-es év a cégalapítás szempontjából kiemelt jelentőségű lesz, hisz életbe lép március 15-én az új Ptk. meredek új, sok helyütt lazább szabályokkal, a kft alapításnál kötelező minimum 3 millió forintos törzstőkével, és alapjaiban új diktátummal. Nyilván a kötelező minimum törzstőke hatszorosára történő emelése nem hagyja érintetlenül a cégdemográfiát, a kft alapítások száma csökkenni fog, a bt alapítás felé torlódik a trend. Azt halkan megjegyezzük, hogy a kft alapításnál – ha marad a jelenlegi szabályozás – március 15-től nem kell letenni egyetlen forintot sem kötelezően a hárommillió forintból, igaz a be nem tett törzsbetét erejéig az adott tag felel a céges tartozásokért, és osztalékot sem vehet fel addig, tehát nem lesz lehetőség a céges nyereségből befizetni a tagi hozzájárulást.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 


Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése