Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás statisztika 2013. április-tavasz...
2013.6.9 12:59:51


A márciusi szintet nem csak megtartva, hanem arra ráerősítve tudott növekedni 2013. áprilisában a cégalapítások száma Magyarországon. Márciusban 2536 cégalapítást történt, áprilisban pedig 2862. Ez közel 13 %-os emelkedést jelent az előző hónaphoz képest, ami fontosabb, az előző hónapok trendátlagához történő hasonlítás. Az előző hat hónap átlaga 2702 volt, ehhez képest a növekedés cca. 6 %-os volt. Az alábbi grafikon mutatja a tavaly augusztus óta havonta megalapított cégek számát:

cégalapítások száma Magyarországon 2012. májustól 2013. áprilisig..

Bázis a 2012-es év nyara. *

Tavaly nyáron beállt egy konszolidált szint, ami hitelesen mutatja a cégalapítás iránti keresletet, az adott adminisztratív, adójogi, nem utolsó sorban gazdasági klímában. Ez egy viszonylag lassan stabil (az ország viszonyaihoz képest) növekedő trendet eredményezett. Ősszel, - különösen november környékén látható egy elmozdulás. Ez a mikrovállalkozásokat érintő adójogszabályváltozásokhoz köthető cégalapítási kedvnövekedést reprezentáló kereslet-növekedés. (KATA-KIVA bevezetése stb.). Az optimizmus lassan kezd kifutni, ez látható márciusban, de ismét nőnek a cégalapítások áprilisban, ez pedig egyértelműen a dohánykoncesszióhoz köthető bt alapításokhoz köthető. Áprilisban 417 bt alapítás történt összehasonlításul, átlagban tavaly 20-30 betéti társaságot alapítottak Magyarországon, a 417 bt alapításból 357 cég tevékenységi köre között ott szerepel a dohány-kiskereskedelem. Tehát javában a közepében vagyunk a dohánykoncessziós bt alapításoknak, ez most a trend a cégalapítás-piacon, vagy a cégvilágban - ahogy tetszik. A következő májusi cégalapítás statisztika is hasonlítani fog az áprilisihoz: a trend folytatódik (folytatódott), de lassan elhalnak az ide kötődő növekedést serkentő mechanizmusok - megalakulnak a dohánykoncessziós betéti társaságok, és visszatér minden a régi megszokott kerékvágásba... növekedést talán a hitelezéssel kapcsolatos radikálisan javuló feltételek jelenthetnek, azonban ez sem csodaszer, hitelt önteni egy egészségtelen szerkezetű, teljesítmény-fundamentumokkal nem nagyon bíró mikro-kisvállalkozói világba, nem hozhat tartós, a gazdasági egészére nézve komoly javulást. És azt se felejtsük el, hogy ezeknek az egyszerű (!!!) adminisztratívan mesterséges eszközönek milyen ára szokott lenni. Csak egyetlen egy példa a végére: hiába a telephelyvásárlást megkönnyítő pályázat-hitel konstrukció önmagában vett sikere (hogy sokan éltek a lehetőséggel, és vásároltak kedvezményes finanszírozás-támogatás mellett telephelyet), a mai magyar vállalkozások üzleti sikerének záloga nem a saját tulajdonú telephely, azt lehet bérelni - ráadásul az ingatlanpiaci stagnálás miatt, az ingatlanárakhoz képest olcsón is-, hanem a kiegyensúlyozott folyamatos - és hiányzó - keresleti oldal, illetve a cégek - nyugati mércével mért hatékony, modern versenyképessége. Az utóbb időben ezzel kapcsolatban egyre világosabb, hogy a most induló cégeknek, nem csak a magyar piacra kell koncentrálniuk, mert szinte mindig ez tűnik a legtermészetesebbnek, hanem a sokuknak akár a világpiacra. Jó pár olyan szektor van, ahol a cég versenyképes lehet - alapos tervezés mellett - világviszonylatban, a világpiacon megmérettetve magát sikert sikerre halmozhatna, azonban azt nem teszi, és ennek hiányában, akár meg is hallhat csak a lokális tervezés miatt.

szerző: Gálusz Gábor

* Bázisnak a tavaly nyarat tekintjük, tekintettel arra, hogy nyárra állt be a 2011. év végén a törvényhozás részéről megindított cégvilág-konszolidációs folyamat, amelynek része volt az adótörvények módosítása, a cégtörvény módosítása, amelyek gyökeresen változtatták meg a cégalapításhoz tapadó eljárási szabályokat. Ezek szinte kivétel nélkül szigorítások voltak, ilyenek: (1) adószám kiadásának esetleges megtagadása, így a cégalapítás elutasítási a cégbíróság részéről, (2) a bejegyzési határidők radikális kitolódása, a korábbi aláírás utáni 1 óráról, 2-10 napra (3) cégbejegyzési illetékek emelkedése, pl. kft egyszerűsített cégbejegyzés esetén 15.000 Ft-ról 50.000 Ft-ra történő emelés stb. Ezek a radikális változások megtették a hatásukat a cégvilágban, a tavalyi, ide kapcsolódó grafikon:

Cégalapítások száma Magyarországon 2011. augusztustól 2012. augusztusig...

Jól kivehető a kapcsolódó vállalkozói hisztéria, az előbbi grafikon adattartalma mögött is van több adminisztratív változás, amelyet hamarosan ismertetek, de ez a grafikon mutatja a radikális változásokat követően kialakult zűrzavaros-mederből kilépő, zavartól hajtott több hónapos fázist. Az is szépen látható, amire imént utaltam, hogy nagyjából nyárra állt be, egy igazolhatóan (ez fontos, látszik a grafikonból) stabil nyugodt légkör a cégvilágban, cégalapítás-piacon. Ezért ez volt előbbi grafikonunknál a bázis. Szépen mutatja az ábra a 2012. év eleji szigorítást megelőző cégalapítási boom-ot 2011. decemberben, az utána létrejövő vákuumot 20102- januárban, és a következő márciusi cégalapítási illetékemelkedés megelőző cégalapítási boom-ot 2012. februárban, és a létrejövő 2012. márciusi vákuumot. A vákuum lényege ebben a helyzetben, hogy radikálisan több cégalapítási van ez előző hónapban, mind a korábbi hónapok trendátlaga, illetve, hogy a vákuum-hónapban radikálisan kevés, illetve, hogy a következő hónapok trendátlaga megint visszatér egy magasabb szintre.

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése