Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás-bejegyzés statisztika 2013. 2-9. hét..
2013.3.9 13:31:19


cégalapítás-bejegyzés statisztika 2013. 2-9- hét...2013-as év első hetei mint minden évben visszafogottan indult. Az év eleji visszaesés indoka egy vákuumállapot, egy űr, egy keresleti űr a cégalapítási piacon. Év végén mindig nagyobb a várakozás, magasabb az aktivitás. Ez – többek között – az adórendszer változásaihoz köthető, ilyenkor jönnek ki az új adópasszusok, most jött ki a KATA – tételes adózás lehetősége, melyet csak betéti társaságok, közkereseti társaságok tudnak igénybe venni. Ez sok vállalkozót sarkalt bt alapításra, a lendület csap magasra év végén, amikor mindig kicsit felkavarják az év közben leült iszapot.

Év elején pedig az átlaghoz képest visszafogott a cégalapítási-kedv, jön az erősebb aktivitást kísérő vákuum, csökkent kereslet. Ez gyönyörűen látható a számsorból: 292, 522, 567, 687, 553… a számok elég egyenletesek, ez nagyjából a tavaly év kb. 70%-át uraló trend-átlagnak felel meg… eléggé egyenletes az ide év első heteinek számsora, ami sokat elárul a cégalapítás előtt állók pszichéjéről-gondolkodásáról. Annyi biztos, hogy a tavalyi év utolsó negyedévét jellemző trendemelkedés megtört, és visszaesett egy tavalyi évet tavasztól uraló átlagba.

A 6. héttől erőteljesen csökkent a cégalapítási-kedv Magyarországon. Ez egyértelműen a kötelező cégmódosításból eredő aktivitásnak köszönhető. A cégvezetők a többi cégükkel voltak elfoglalva, befolyásoló tényező volt az is, hogy az ügyvédeknél nem lehetett időpontot kapni nagyon cégalapításra, a várakozás a legtöbb helyen több hetes volt. Sok ügyvéd elutasította a cégalapításra jelentkezőket, mivel sokan a saját régi ügyfélkörüket sem tudták kiszolgálni a kötelező határidőig, azaz február 1-ig. A Cégközlöny rendszerével is gondok voltak/vannak, ugyanis kizárt dolog, hogy a 9. héten, azaz nagyjából a 7. héten nem történt Magyarországon cégbejegyzés, márpedig a Cégközlönyben egyetlen cégbejegyzést sem tettek közzé ezen a héten. Dr. Kenesei Judit nyilatkozata - aki a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának elnöke – sok mindent elárul, gyakorlatilag hadiállapotok uralkodnak a kötelező cégmódosítás miatt a fővárosban a cégbíróságon. Ezért a 8-9. hét adatait cégalapítási szempontból nem tudjuk elemezni, nyilvánvalóan nem fedik a valóságot.

Egy kis kronológia: 2010-ben az első hét hét heti cégbejegyzési-alapítási átlaga 989 cég volt, 2011-ben 984, 2012-ben pedig 1573 volt, most pedig 525… az idei a tavalyinak a harmada…

Nehéz a jövőre nézve bármit is jósolni, nyilván most minden a kormányzat gazdaság-adópolitikájának a függvénye, amely év közben nem fog talán (?) változni, maximum év végén utolsó negyedévben jönnek ki adójogi változásokról szóló hírek – ez fogja nagy mértékben mozgatni a beállt cégalapítási átlagot. Szerintem marad Magyarországon a durván 600-as heti cégalapítás átlag, korrágálom magam: átlagban maximum 650-680-ig csúszhat fel, ezt kedvező új cégeknek is forrásként szolgáló pályázati lehetőségek, és a vállalati hitelezés beindítása tudná pozitív irányba erőteljesen csak elmozdítani.

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése