Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Cégalapítás 2013-ban is, változatlan feltételekkel!
2013.2.26 20:28:13


Cégalapítás 2013 .... -  mi változik?A 2013-as év cégalapítás szempontjából - legalábbis az év elején állva, és körültekintve - nem hoz jelentős változást. A cégalapítás feltételei nem változnak 2013-ban. Marad kft-nél at 500.000 forintos jegyzett tőke, egyszemélyes kft esetében az induláskori 100.000 forintos, többszemélyes kft esetében a 250.000 forintos készpénzhányad. Az cégalapító tagokra vonatkozó szabályok is maradnak, ebben sem hoz semmi újat a 2013-as év. 

Egyetlen igazán komoly változást könyvelhetünk el: ez egy adójogi természetű változás. A cégforma előtt nem kell rávágnunk már kapásból, mint korábban: mindenképp kft alapítás! Szóba jöhet, pontosítsunk: erősen elgondolkodtató a bt alapítás, a kedvezményes havi 50.000 forintos tételes (bizonyos esetekben 25.000 Ft), KATA adójával. Ez egy valós alternatíva, sokan ezzel sokat spórolhatnak. A cégformát tekintve a bt alapítás mellett szól az új dohányboltokra vonatkozó koncessziós pályázati lehetőség, amely csak betéti társaságoknak, vagy közkereseti társaságoknak ad lehetőséget a pályázaton történő érvényes indulásra, ilyen esetben a kft alapítás elvetendő.

Mire kell figyelni mindezeken felül 2013-ban cégalapításnál?

Továbbra is fontos a kiválasztandó áfa-kör, tehát nem mindegy, hogy valaki alanyi, vagy "normál" általános forgalmi adó fizetés mellett teszi le a voksát. Az alanyi mentes áfa fizetés felső határa - változott - immáron: 6 millió forint /év. Vigyázat! Per év! Ha ezt valaki elrontja, csak decemberben korrigálhatja, ez a mellétrafálás cégalapításkor, akár a cég vesztét is okozhatja!

Pénzforgalmi szemléletű általános forgalmi adó.

Új választható lehetőség cégalapításkor a pénzforgalmi szemléletű áfa. Ennek tömören-röviden a lényege: áfát fizetni, levonni, csak a pénzügyileg realizált befolyt, kifizetett tételek után lehet. Ez komoly előrelépés az eddigiekhez képest, tekintettel azokra a vállalkozókra, akik sokszor azért mentek tönkre, mert egy be sem folyt árbevétel után kellett áfafizetést eszközölniük. Erre lehet megoldás a pénzforgalmi szemléletű áfa, ez 2013. január 1-től választható!

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


 Cégalapítás 2018, cég alapítása és kft alapítás, kft alapítása a főoldalunk profilja. Cégalapítás már 12.900.- + ÁFA áron 2018-ben is, ami a legkedvezőbb a jelenlegi piacon. Cégalapítás ügyvéd jelenlétében. Elektronikus cég alapítása, egyszemélyes  kft alapítás. Magyarország piacvezető cégalapítási oldala.

CÉGALAPÍTÁS

 Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (cégmódosítás, átalakulás más cégformára,cég adásvétel stb.) Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra. Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás 2014-ben, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése